Ga door naar hoofdcontent
InformatieWaarom is een plastisch chirurg lid van de NVPC?

Waarom is een plastisch chirurg lid van de NVPC?

De opleiding tot plastisch chirurg is lang. Zoals voor elk medisch specialisme moet eerst de 6-jarige universitaire opleiding tot arts met goed gevolg zijn afgelegd. Na het artsexamen volgt de specialisatie: de plastisch chirurg in opleiding bekwaamt zich twee jaar in de algemene chirurgie, daarna vier jaar in de plastische chirurgie.

De specialisatie gebeurt alleen in erkende opleidingsklinieken. Na het met goed gevolg afleggen van een afsluitend mondeling examen mag hij/zij zich plastisch chirurg noemen. Dit wordt aan de hand van accreditatiepunten bijgehouden. Door de commissie kwaliteit van de NVPC wordt elke plastisch chirurg elke vijf jaar gevisiteerd, waarbij onder andere naar de praktijkvoering en de nascholing wordt gekeken. Als deze visitatie niet gunstig uitvalt, is het uiteindelijk gevolg dat de plastisch chirurg zijn registratie verliest en het vak niet meer mag uitoefenen. U ziet dat de NVPC zich veel moeite getroost om de kwaliteit van uw behandeling te waarborgen.

Als u een plastisch chirurg raadpleegt dan is dat voor u een kwaliteitskeurmerk en dan weet u zeker dat u door een gekwalificeerde plastisch chirurg behandeld wordt. Gedurende zijn/haar werkzame leven zorgt de plastisch chirurg voor zijn/haar nascholing door het volgen van congressen en workshops. Alle leden van de NVPC hebben zich in de plastische chirurgie bekwaamd, houden hun kennis bij door nascholing en zijn als plastisch chirurg geregistreerd in het Specialistenregister van de Artsenfederatie KNMG.

Via ‘Vind een plastisch chirurg?’ kunt u al onze leden vinden. Om het vak plastische chirurgie verder te ontwikkelen wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Dit resulteert regelmatig in een proefschrift, waarop een onderzoeker aan een universiteit promoveert. Klik hier voor deze proefschriften van gepromoveerde Nederlandse plastisch chirurgen. U kunt de titel en een samenvatting van het onderzoek lezen en soms het gehele proefschrift.

Kies een plastisch chirurg die is aangesloten bij de NVPC.

Alle leden bewaken hun kwaliteit middels nascholing en zijn als plastisch chirurg geregistreerd.

Afbeelding voor

Voor een plastische chirurgie behandeling kunt u terecht bij een ziekenhuis of een kliniek.

Kies de omgeving die bij u past.

Afbeelding voor