Ga door naar hoofdcontent
InformatieWat is plastische chirurgie?

Wat is plastische chirurgie?

Plastische chirurgie is het specialisme dat bij uitstek zich bezig houdt met het herstel van vorm en functie. Dit herstel is nodig omdat de vorm of de functie van een lichaamsdeel verstoord is door ofwel een aangeboren afwijking zoals de schisis of aangeboren handafwijkingen ofwel door een ‘verworven’ (dus niet aangeboren) afwijking zoals een ongeval, een infectie of een operatie.

Een voorbeeld van het laatste is de reconstructie van een borst die in verband met borstkanker is geamputeerd. Ook reconstructies van patiënten die voor een kanker in het hoofd-halsgebied geopereerd worden, zoals kanker van de tong of mondholte, worden door plastisch chirurgen uitgevoerd.

Een heel belangrijk onderdeel van de plastische chirurgie omvat de handchirurgie.

Last but not least is ook de cosmetische chirurgie een onderdeel van de plastische chirurgie. Dit is tevens het onderdeel van het vak dat de meeste belangstelling van de media heeft.

Het grootste deel van de plastische chirurgie, zowel van de reconstructieve als de cosmetische chirurgie, wordt in ziekenhuizen uitgeoefend. Met name de cosmetische chirurgie wordt ook toenemend buiten het ziekenhuis, in privéklinieken, verricht. Ook voor handchirurgie kunt u tegenwoordig in privéklinieken terecht.

Kies een plastisch chirurg die is aangesloten bij de NVPC.

Alle leden bewaken hun kwaliteit middels nascholing en zijn als plastisch chirurg geregistreerd.

Afbeelding voor

Voor een plastische chirurgie behandeling kunt u terecht bij een ziekenhuis of een kliniek.

Kies de omgeving die bij u past.

Afbeelding voor