By browsing our site you agree to our use of cookies. You will only see this message once.

Find out more


Catharina Ziekenhuis

Terug

 

De maatschap plastische chirurgie regio Zuid-Oost Brabant, bestaande uit tien plastisch chirurgen, twee chefs de clinique, zes aios, drie anios en één manager regiomaatschap, zet zich graag in de NVPC etalage.

 

Wij bieden een gevarieerde perifere opleidingsperiode ter invulling van het vijfde modulaire opleidingsjaar, welke in nader overleg ingevuld kan worden voor een periode van 3, 6, 9 of liefst 12 maanden. U wordt volledig voorbereid op invulling van uw taken in een (al dan niet grote) perifere plastisch chirurgische praktijk, waarbij alle facetten in de volle breedte aan de orde komen om uw specialistenpraktijk direct optimaal en op hoog niveau adequaat te kunnen aanvangen.

 

Speciale aandacht wordt gegeven aan:

 • Mammareconstructie van implantaat tot DIEP. (U wordt geacht op het einde van uw modulaire periode alle ingrepen zelfstandig te kunnen uitvoeren en uitgevoerd te hebben.)
 • Handchirurgie in een Expert Kliniek en hoe organiseer je een ergo-/fysiotherapeutisch handenteam om je heen.
 • Endoscopische chirurgie: the state of the art.
 • Bariatrische chirurgie: the full reconstruction range.
  Per jaar worden er door de afdeling algemene heelkunde van het Catharina Ziekenhuis en MMC samen ongeveer 500 maagverkleinende ingrepen uitgevoerd. De hieruit voortvloeiende bariatrische reconstructies zijn aanzienlijk.
 • Mohs'chirurgie: defecten sluiten, organiseren en hoe blijf je optimaal betrokken bij de huidoncologische chirurgie.
  Per jaar worden er door de afdeling dermatologie ongeveer 350 Mohs-procedures verricht waarvan meer dan 30% plastisch chirurgische reconstructie behoeft. Voorhoofdslappen en werkelijk iedere maar enigszins mogelijke transpositie in het gelaat passeren de revue.
 • Beat (bio-engineered adipose tissue) grafting: indicatiestelling en uitgebreide toepassing.
  Multidisciplinaire aanpak van een nieuwe wereld aan indicaties waaraan niet voorbij gegaan kan worden.
 • Esthetische/cosmetische chirurgie: how to do and how to organise, zowel intra- als extramuraal.
  Hoeveel facelifts, neuscorrecties en onderooglidcorrecties denkt je in je huidige opleiding zelfstandig uitgevoerd te hebben? Heb je serieus inzicht in gebruik van huidfillers en Botox behandelingen ? Hoe zeker voel je je op cosmetisch glad ijs?
 • Spoedeisende hulp: triage naar de plastische chirurgie: hoe af te spreken en te onderhandelen met omringende specialismen.
 • DBC's op orde: hoe te onderhandelen met verzekeringen en ziekenhuizen en hoe optimaliseer je organisatie en inkomsten.
 • Work is fun: hoe houd je een maatschap volledig polemiekloos.
 • Praktijkovername: laat je niet foppen.

 

Mocht uw interesse gewekt zijn dan bent u meer dan welkom om voor verdere informatie contact op te nemen met dr. M.M. Hoogbergen, Catharina-ziekenhuis Eindhoven (telefoon 040-2397120, e-mail maarten.hoogbergen@catharinaziekenhuis.nl) of met een van de andere leden van de opleidingsgroep (http://www.cosmedic.nl/).

Powered By: webCiters